Mustavahakkaat ovat syksyn viimeisiä sieniä.

Tulevaa keruusesonkia varten etsitään sopivia toimitiloja luonnontuotteiden vastaanottopisteiksi. Vastaanottopisteisiin kootaan useamman poimijan keräämiä tuotteita lyhytaikaiseen kylmäsäilytykseen odottamaan kuljetusta raaka-aineiden ostajalle. Luonnontuotteiden sesonki alkaa toukokuussa villiyrttien keruulla ja jatkuu loppukesällä ja syksyllä marjojen ja sienten parissa. Esimerkiksi kuusenkerkän keruu ajoittuu lyhyelle jaksolle kesäkuun alkuun, jolloin vastaanottopisteen olisi mahdollista sijaita vaikka mansikkatilalla, jonka sesonki käynnistyy vasta juhannuksen jälkeen.

Vastaanottopisteessä tulisi olla vähintään kylmiötilat, mutta myös kuivaus- ja pakastusmahdollisuus ovat plussaa. Viisainta olisi hyödyntää jo olemassa olevien elintarvikeyritysten tai marjatilojen kylmiöitä, sillä lyhyen sesongin takia ei tähän tarkoitukseen kannata rakentaa uusia tiloja.

Mikäli sinulla on tiedossa sopiva tila luonnontuotteiden vastaanottopisteeksi, ota yhteyttä Toini Kumpulaiseen, p. 040 709 1420, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

logot alapalkkiin