Poimulehtiä voi kerätä koko kesän.Valokuva: Heli Tossavainen

YSAOn poimijakorttikoulutukset etäyhteydellä (5,5t)

Päivitetty 08.04.2020

Poimijakorttikoulutukset toteutetaan tänä keväänä poikkeuksellisesti etäyhteyden kautta ja kaikkien terveyden turvaamiseksi varsinainen koulutukseen kuuluva maasto-osuus ja tentti suoritetaan myöhemmin.

Ylä-Savon ammattiopisto järjestää yhden päivän koulutuksia, joissa on mahdollista tenttiä neljä eri kasvia. Teoriaosuus pidetään alunperin suunniteltuna päivänä, mutta kellonaikoihin on tullut muutoksia. Koulutukset pidetään etänä skypen kautta seuraavasti:

  • La 16.5.2020 klo 10-15.30 (Kuopio)

  • La 23.5.2020 klo 10-15.30 (Suonenjoki) PERUUTETTU

  •  La 6.6.2020 klo 10-15.30 (Iisalmi)

Etäopetuksen takia pystymme ottamaan lisää osallistujia mukaan, joten kaikilla kursseilla on vielä tilaa! Kouluttajana toimii keruutuoteneuvoja Toini Kumpulainen

Sisältö:
-Villikasvit/villiyrtit, mitä ne ovat ja miksi kerätään
- Jokamiehenoikeudet
- Kaupallisen keruun ohjeistus, mistä, miten ja mihin kerätään
- Säilytys ja kuljetus vastaanottoon
- Villikasvien tunnistus -teoria
- Myrkkykasvit
- Villikasvit maasto, kasvinäyttelyn laitto
- Tunnistusta, tentti ja poimijakorttien jako

Poimijakorttikoulutukseen kuuluu maastossa suoritettava kasvien tunnistaminen ja tenttiosuus, joka on tarkoitus toteuttaa mahdollisesti kesäkuun lopussa. Päivämäärä tarkentuu myöhemmin. 

Koulutuksen hinta on 50 e sisältäen tentin ja poimijakortin. Ilmoittautuminen on sitova. Peruuttaminen viikkoa ennen koulutuksen alkamista on maksuton. Peruutus viikon sisällä ennen koulutusta, veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. Peruutus koulutuspäivänä, osallistumismaksu peritään kokonaisuudessaan, jos ei ole esittää lääkärintodistusta.

Varaa paikkasi ajoissa! Tentittävät kasvit valitaan kevään edistymisen mukaan lähempänä koulutusajankohtaa.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Toini Kumpulainen, p. 040 709 1420, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Lue lisää poimijakorttikoulutuksista YSAOn sivuilta!

Navitaksen poimijakorttikoulutus 

Päivitetty 05.05.2020

Savon silmut –hanke järjestää monimuotoisen Villiyrtit tutuksi - kurssin 11.6 ja 13.6
Aikataulu:
• Teoriaosuus 11.6.2020 torstaina klo 17-20 etäkurssi Teamsilla
• Kasvien tunnistaminen, poimijakortin kaksi tunnistusmerkintää 13.6.2020 porrastetusti alkaen klo 9.00 Vanamolassa Joroisissa (osallistujille ilmoitetaan tarkemmat omat ajat erikseen)

Kouluttajana toimii luonnontuoteneuvoja Maija Ruotsalainen.
Etäluennolla opimme mitä, milloin, miten ja mistä villiyrttejä kerätään, miten niitä käsitellään ja käytetään. Opimme myös erottamaan haitalliset ja myrkylliset kasvit syötävistä. Lisäksi tutustumme yrttien käyttöön, kuivaamiseen ja keräämiseen liittyviin säädöksiin sekä markkinointiin ja myyntiin.
Kurssiin kuuluu mahdollisuus saada poimijakorttiin kaksi tunnistusmerkintää, joilla poimija voi osoittaa osaamisensa myös kaupallisessa toiminnassa. 

Mukaan mahtuu 18 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Hinta on 30 euroa+ alv/hlö sis.: etäluennon, Vanamolassa kasvien tunnistamisnäytöt poimijakorttiin (2 kasvia) aamu-/ tai päiväkahvin sekä pieni luonnonantimiin liittyvä materiaalipaketti.
Varaa pian paikkasi!
Lisätietoja ja Ilmoittautumiset laskutustietoineen sekä ruoka-aineallergioineen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

logot alapalkkiin