Opetusvideoita julkaistu luonnonyrteistä 

Wild Food Savo –hanke on toteuttanut neljästä yleisestä luonnonyrtistä videot opetuskäyttöön. Videoille valikoituivat neljä yleistä villiyrttiä: nokkonen, voikukka, siankärsämö ja vuohenputki. Nämä luonnonyrtit ovat yleisiä koko Suomen maassa ja niitä voi käyttää monipuolisesti sekä koti- että ammattikeittiöissä.

Videoilla opetetaan lyhyesti, miten kasvi tunnistetaan, mitä osia kustakin kasvista käytetään sekä mistä ja milloin kerätään. Myös myrkylliset näköiskasvit mainitaan. Videoista saa myös vinkkejä säilöntään sekä mihin kutakin yrttiä voi käyttää ruuanlaitossa, leivonnassa tai muutoin keittiössä.

Opetusvideoita voi käyttää lisämateriaalina esimerkiksi luonto- ja ravintola-alan koulutuksissa sekä poimijakorttikursseilla. Etenkin talvella pidettävissä koulutuksissa, joissa ei päästä luontoon, videot ovat tervetulleita ja elävöittävät opetusta. Wild Food Savon luonnontuoteasiantuntijat Toini Kumpulainen ja Katja Rieppo ovat itse kaivanneet tällaisia videoita. Tarve nousi esiin etenkin viime talvena, kun Toini ja Katja pitivät Villiyrttiteemapäiviä ravintola-alan opiskelijoille Pohjois-Savon alueen oppilaitoksissa.

Opetusvideot löytyvät Savonian ammattikorkeakoulun youtube-sivulta täältä

Opetusvideot Wild Food Savo tiedotekuva

logot alapalkkiin