Materiaalit

Luonnontuotteita ja luomua metsistä -verkkotilaisuus 29.10.2020:

 Wild Food Savo -hankkeen esittely, Heli Tossavainen

Ei-jokamiehenoikeudella luonnontuotteita: Katja Rieppo ja Toini Kumpulainen, Wild Food Savo

Luomua metsäluonnosta: Anne Annala, Metsäkeskus

Metsänomistajan puheenvuoro: Kauko Kärkkäinen, Kauko Näkemys Oy

Lapin Maria Oy

Kääpä Forest

Infotilaisuuksien materiaalit (Suonenjoki, Iisalmi, Varkaus, Kuopio):

Wild Food Savo -hankkeen esittely, Heli Tossavainen

Raaka-ainetarpeet ja kerättävät kasvit, Toini Kumpulainen

Luonnontuotealan näkymät ja verkostot Suomessa, Birgitta Partanen (Suonenjoki ja Varkaus)

Metsät, metsätalous ja luonnontuoteala, Marko Ämmälä (Iisalmi ja Varkaus)

Metsät, metsätalous ja luonnontuoteala, Arto Yletyinen (Kuopio)

Verso Grown esittely, Katja Rieppo (Iisalmi)

Wild Food Kuusamon syntytarina, Elisa Kangasaho (Kuopio)

Muita tärkeitä linkkejä:

Arktiset Aromit ry, https://www.arktisetaromit.fi/

Suomen luontoyrittäjyysverkosto, http://www.aitoluonto.fi/

Ruokavirastosta tietoa elintarvikekäyttöön sallituista kasveista (sivun oikeassa reunassa linkki Luonnonvaraisten kasvien elintarvikekäyttö):

https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/yhteiset-koostumusvaatimukset/uuselintarvikkeet/suomalaisten-luonnonvaraisten-kasvien-elintarvikekaytto/

Artikkeli uuselintarvikelakiin liittyen:

https://blogs.helsinki.fi/hnfb124-2017/2018/12/03/villikasvien-elintarvikekaytto-ja-niiden-prosessointi/

Keruuteknologiaan liittyvän ideakilpailun tulokset:

https://www.jamk.fi/fi/Uutiset/luonnontuotealasta-elinvoimaa/

MMM:n tiedote luomukeruualueista:

https://mmm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/luomukeruualueet-karttapalveluun-ja-tuotteet-luomuna-maailmalle

Lisätietoa luomukeruualueiden sertifioinnista:

https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/luomutuotteet/luomukeruutuotteet-luomukeruualueilta/

Luonnontuotetulojen verotus:

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48538/luonnontuotetulojen_verotu/

 

logot alapalkkiin